X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Pavilionul Moldovei de la Expo Milano'2015 va fi reconstruit la Chişinău

26 iul. 2016,, 14:00   Societate
2571 0
Кто получил павильон Молдовы с выставки "Milano-2015"?
Foto: mail.ru

Pavilionul Moldovei de la expoziţia mondială Expo Milano'2015 va fi reconstruit pe teritoriul campusului Universităţii Tehnice a Moldovei (UTM) din sectorul Rîşcani.


Ieri, Universitatea a fost declarată cîştigătoare a concursului de idei şi proiecte pentru folosirea bunurilor publice rămase după demontarea pavilionului de la Milano.

Potrivit Ministerului Economiei, pavilionul se propune a fi folosit atît în scopuri educaţionale, cît şi în calitate de poligon practic pentru ideile studenţilor în diverse domenii, drept centru expoziţional pentru evenimentele universităţii, evenimente de nivel naţional şi local.

Rectorul UTM, Viorel Bostan, a spus că pentru reconstruirea pavilionului vor fi necesari circa 3 milioane de lei, acordați din bugetul UTM şi de partenerii de dezvoltare.

Vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a numit proiectul Universităţii cel mai eficient şi funcţional, deoarece oferă posibilitatea de a folosi pavilionul în procesul de învăţămînt.

Scopul concursului a fost selectarea celei mai interesante idei sau celui mai original proiect de utilizare eficientă a patrimoniului rămas în urma participării Republicii Moldova la Expoziţia Mondială "Milano – 2015. Cred că ne-a reuşit acest lucru, deoarece proiectul UTM întruneşte o serie de idei ce permit exploatarea pavilionului din punct de vedere funcţional la maximum, precum şi oferă accesibilitate pentru publicul larg", a accentuat ministrul Octavian Calmîc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?