X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Serviciul Fiscal al Moldovei va fi reformat și modernizat

22 iul. 2016,, 10:00   Societate
3227 0
Налоговая служба Молдовы будет реформирована и модернизирована
Foto: totul.md

Serviciul Fiscal de Stat al Moldovei va fi reformat și modernizat, comunică NOI.md.


Acest fapt este prevăzut de Legea cu privire la Serviciul Fiscal de Stat, adoptată de Parlament în prima lectură.

După cum a menționat șeful Serviciului Fiscal Principal de Stat (SFPS), Sergiu Pușcuța, documentul prevede revizuirea statutului juridic al SFPS și subdiviziunilor lui teritoriale și crearea unui organ unic al administrării fiscale – Serviciului Fiscal de Stat cu statut de persoană juridică. Acum acest statut îl au atît SFPS, cît și 35 de subdiviziuni teritoriale ale acestuia.

Se prevede că centralizarea va permite eficientizarea activității Serviciului Fiscal, va asigura interpretarea univocă a acțiunilor contribuabililor, va spori flexibilitatea în procesul de management a resurselor umane, va duce la îmbunătățirea calității serviciilor prestate contribuabililor, reducerea riscurilor de corupție, va contribui la aplicarea managementului operațional și strategic vertical, concentrînd eforturile în domeniile și regiunile cu un risc înalt de contravenții fiscale.

Se stipulează că structura SFPS va fi aprobată de Ministerul Finanțelor, iar numărul limită – de Guvern. Domeniile de activitate și atribuțiile SFS vor fi aprobate prin ordinul directorului SFS.

În Găgăuzia va funcționa Direcția Generală a Administrării Fiscale, al cărei conducător va fi numit de directorul SFS la propunerea bașcanului autonomiei.

Proiectul de lege mai prevede acordarea SFS a dreptului de a constata contravenții economico-financiare referitoare la executarea directă a obligațiilor fiscale față de buget, pentru investigarea cazurilor de evaziune fiscală, formarea bazei de dovezi în scopul intentării ulterioare a dosarelor penale.

SFS va fi în drept să perfecteze procese verbale de constatare a infracțiunii și aceste acte vor fi mijloace de probă. Conform preconizărilor, Legea cu privire la Serviciul Fiscal de Stat va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?