Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Șeful Procuraturii Anticorupție despre afirmațiile lui Sagaidac: „Un show mediatic”

20 iul. 2016,, 15:28   Politică
3863 4

Foto: moldpres.md

După ce ieri, fostul angajat al Băncii Sociale Sergiu Sagaidac a anunțat că Procuratura Anticorupție ar fi planificat reținerea sa, astăzi, șeful instituției a dezmințit această informație, notează NOI.md.

În cadrul unui interviu pentru ProTV, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că atît Sergiu Sagaidac, cît și fostul angajat al CNA Mihail Gofman au fost citați în calitate de martori în dosarul fraudelor bancare, iar martorii nu pot fi reținuți. Totodată, Morari afirmă că oamenii legii au încercat să-l contacteze pe Sagaidac, contrar spuselor acestuia.

„Niciodată nu s-a examinat opțiunea reținerii lor, pot fi reținute doar persoanele care au statut de bănuit. Procurorii au încercat să-l contacteze pe Sagaidac, ‚in]nd cont de informațiile pe care le deține, dar despre faptul că se află la Londra noi nu știam. În viziunea mea, se începe un show mediatic”, a comentat Morari.

În ceea ce privește propunerea lui Sergiu Sagaidac de a desfășura audierile în acest dosar la Londra, șeful Procuraturii Anticorupție a precizat că acest lucru e puțin probabil.

„Deplasarea procurorului în altă parte – fie la Londra, fie în altă țară – este posibila în cadrul unei proceduri mult mai complicate, cum ar fi cerere de comisie rogatorie, care durează în timp. Nu poate procurorul de sine stătător, la invitația unui martor să se deplaseze în alt stat și să facă urmărirea penală”, a adăugat Viorel Morari.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?