Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Sagaidac, dispus să depună mărturii în dosarul BEM cu anumite condiții

19 iul. 2016,, 14:52   Politică
4214 2

Foto: ziarulnational.md

Fostul șef al Secției prevenirea spălării banilor din cadrul Băncii Sociale Sergiu Sagaidac este dispus să depună mărturii în dosarul fraudei bancare, dar nu la Chișinău, ci la Londra, în prezența unui procuror britanic, notează NOI.md.


Anunțul a fost făcut de Sagaidac astăzi prin intermediul unei declarații publicate pe o rețea de socializare. Acesta susține că după ce a plecat de la Banca Socială a fost persecutat și intimidat, pentru a nu dezvălui informațiile pe care le deține. Mai mult decît atît, acesta susține că cineva ar fi dat indicații să fie arestat.

„Domnul Mihail Gofman, cînd a fost citat de Procuratura Anticorupție pentru audiere pe marginea declarațiilor sale în calitate de martor, pe 6 iulie curent, urma să fie reținut și arestat, astfel ca să fie izolat și să nu mai vorbească despre furtul miliardului. Dețin informație că aceeași indicație este dată și la adresa mea. Indicațiile sînt venite din partea «coordonatorului». Sînt 2 momente extrem de importante: a existat un grup secret de anchetă din 2013, ai căror membri sînt martori-cheie în cazul fraudei bancare; există o listă care, apropo, nu este completă, dar cel puțin sînt identificate și confirmate anumite persoane care dețin informație prețioasă pe marginea fraudei bancare. Pe moment sînt 22 de persoane. Lista dată a fost transmisă misiunilor diplomatice ale statelor UE și SUA”, a menționat Sagaidac.

Fostul angajat al Băncii Sociale mai spune că nu a primit nicio citație din partea Procuraturii Anticorupție și nici nu a fost contactat telefonic, contrar afirmațiilor făcute anterior de procurorul Adriana Bețișor. Sergiu Sagaidac a menționat că este în continuare dispus să depună depoziții în acest dosar.

„Depozițiile le voi depune în scris, conform Codului de procedură penală, în prezența Dumneavoastră, procuror anticorupție Adriana Bețișor, doar că aici, în Marea Britanie, inclusiv cu prezența unui procuror britanic în Oficiul Procuraturii din Londra”, a adăugat Sagaidac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?