Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Negruța: Nu admiteți ca miliardele scoase prin off-shore-uri să pustiască Moldova!

19 iul. 2016,, 15:50   Economie
3553 2

Foto: noi.md

Fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța îi îndeamnă pe deputații majorității parlamentare să se documenteze bine înainte de a-și da votul pentru convertirea creditului de urgență în datorie de stat, notează NOI.md.


Negruța le-a recomandat exponenților guvernării să examineze mai întîi raportul Curții de Conturi pentru anul 2015 și apoi să ia o decizie pe marginea proiectului de lege propus de Guvern privind emisiunea obligațiunilor de stat.

„A trecut pe alături cumva acest raport al Curții de Conturi pentru 2015, dar e foarte interesant și bine făcut. În contextul eventualelor ridicări de mîini în Parlament pentru convertirea miliardelor scoase din sistemul bancar în datorie de stat, insistent recomand tuturor celor cui i se ridică mîna, înainte de asta, să citească raportul pe datoria de stat și garanții 2015, să vadă atent toate datele, dinamica și, acolo unde Curtea s-a oprit cu 2015, să-și imagineze cum vor arăta graficele în 2016, 2017, 2018 ... de la o mînă ridicată. Nu admiteți ca miliardele scoase prin off-shore-uri să pustiască Moldova!”, a îndemnat Negruța.

Fostul ministru a mai precizat că guvernarea își dorește să adopte acest proiect rapid și pe întuneric, înainte ca cetățenii să înțeleagă care vor fi consecințele. Iar acestea, spune Veaceslav Negruța, vor fi resimțite de populație chiar începînd de anul viitor.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?