Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Consiliul concurenţei a prezentat raportul pentru anul 2015

14 iul. 2016,, 08:30   Economie
3905 0
Совет по конкуренции Молдовы представил отчет за 2015 год
Foto: publika.md

Consiliul Concurenţei din Moldova a prezentat la şedinţa comisiei pentru economie, buget şi finanţe, raportul pentru anul 2015. Conform raportului, în anul 2015 a fost atestată o creştere a încălcărilor depistate ale legislaţiei de concurenţă.


Directorul consiliului, Viorica Cărare, a spus că "anul trecut a fost unul dificil pentru consiliu, unele probleme au fost rezolvate, însă multe probleme mai rămîn".

În raport se vorbeşte că în anul 2015 Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi de 38,4 mil. de lei. Conform sistemului indicatorilor de eficienţă, fiecare leu alocat consiliului a adus cinci lei. Bugetul consiliului de 15,46 mil. de lei a adus consumatorilor un beneficiu de 77,83 mil. de lei.

Ea a informat că "pentru sporirea calităţii lucrului judecătorilor, Banca Mondială lansează în septembrie un proiect de instruiri".

În raport sînt incluse exemplele unor încălcări, depistate cu sprijinul diferitor structuri de stat. Datorită Agenţiei Turismului s-a depistat că 23 hoteluri moldoveneşti şi-au atribuit stele de calitate, fără a deţine certificate de confirmare.

"Asta nu înseamnă că niciunul nu corespunde stelelor declarate, dar nu aveau certificate", a precizat ea.

Deputatul liberal democrat Chiril Lucinschi a cerut directorului Consiliului să analizeze proiectul noului Cod al Audiovizualului, adoptat de Parlament în prima lectură, dacă corespunde normelor de concurenţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?