X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Concurs de design pentru simbolul leului moldovenesc

2 dec. 2023,, 17:20   Economie
2639 0

Banca Națională a Moldovei lansează concursul de design pentru simbolul leului moldovenesc, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la introducerea monedei naționale.

Concursul este destinat studenților și profesioniștilor din domeniul designului grafic, care sînt încurajați să-și exprime viziunea individuală asupra simbolului leului moldovenesc, transmite Noi.md c referire la IPN.

„Pentru orice stat independent, apariția monedei naționale înseamnă un important moment istoric. Pentru Republica Moldova, aceasta a însemnat și un prim pas spre economia de piață, spre primele reforme economice, primele expresii ale unei politici monetare independente. Astăzi, leul moldovenesc este o monedă puternică în regiune, iar Banca Națională dispune de experiența necesară ca să-i asigure rezistența și să mențină sectorul bancar stabil și de încredere”, menționează guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu.

Concursul va aduce în atenția publicului importanța istorică a introducerii monedei naționale. De asemenea, competiția le va oferi plasticienilor experimentați sau în devenire posibilitatea de a-și valorifica forța creativă în reprezentarea simbolică a leului moldovenesc.

Concursul este organizat pînă pe 1 mai 2024, iar rezultatele acestuia vor fi făcute publice pe 4 iunie 2024, de Ziua lucrătorului bancar.


Autorii celor mai originale proiecte vor fi identificați de o comisie formată din reprezentanți ai BNM, Comisiei Naționale de Heraldică sau specialiști din domeniile cultură, istorie, știință. În cadrul concursului, vor fi desemnați cel mult cinci învingători care vor fi premiați cu moneda comemorativă și jubiliară de argint „Brandul de țară „Pomul vieții” emisă de Banca Națională a Moldovei.

2
2
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?