Diacov către deputați: Poporul acesta a votat pentru independență și suveranitate

Diacov către deputați: Poporul acesta a votat pentru independență și suveranitate
Diacov către deputați: Poporul acesta a votat pentru independență și suveranitate
Foto : noi.md

Președintele de onoare al PD a criticat gestul deputaților liberali și al celor liberal-democrați care au refuzat să voteze Declarația privind inviolabilitatea suveranității Republicii Moldova.


Dumitru Diacov le-a reproșat deputaților, în cadrul unui discurs susținut la tribuna centrală, că dau dovadă de atitudine iresponsabilă și nu reprezintă interesele poporului.

„Istoria de vreo 20 de ani a vrut ca pe acest pămînt să existe o țară mică, necăjită, dar poporul ăsta în piață a votat pentru independența și suveranitatea Republicii Moldova. Mai găsiți o țară în spațiul ex-sovietic unde o bună parte dintre deputați ies la tribună și spun că nu vor țara asta, dar vor alta? Îi întreb pe deputații care au părăsit sala: voi deputații cărui parlament sînteți? Dacă nu recunoașteți statul acesta, de ce trebuie să lupți cu corupția? Dacă statul e de azi pe mîine, de ce trebuie să avem grijă să majorăm pensiile și salariile? Voi nu vă simțiți nepoții lui Ștefan cel Mare?”, a întrebat Diacov.

Democratul a dezvăluit că pe parcursul carierei sale politice i s-a propus să ocupe posturi înalte atît în Federația Rusă, cît și în România, dar a refuzat. „Mi s-a propus să fiu deputat în România, dar am spus: nu, mulțumesc… Eu sînt moldovean”, a spus Diacov.

Totodată, politicianul a declarat că elita politică de la București susține Republica Moldova în calitatea ei de stat independent și democratic.

„România are tot interesul ca Republica Moldova să fie o țară democratică, civilizată, o țară liniștită la hotar cu România și cu UE. Dacă ne doare inima de această țară, de acest pămînt, trebuie să facem ca lucrurile să prospere în această țară”, a concluzionat Diacov.

Din cauza lipsei de cvorum, Declarația privind inviolabilitatea independenței și suveranității țării nu a fost supusă votului.
 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load