X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Dan Perciun: educația timpurie de calitate contribuie la o societate mai liberă

28 apr. 01:00   Societate
5489 1

Peste 250 de părinți, educatori și îngrijitori au avut ocazia să afle mai multe despre învățarea prin joacă de la experți naționali și internaționali în cadrul evenimentul „Ne jucăm și învățăm”.

Prezent la deschiderea oficială a evenimentului, ministrul Dan Perciun a vorbit despre importanța investiției în educația timpurie și a menționat că aceasta are un impact foarte mare pe termen lung, transmite Noi.md.

,,Aveți cea mai mare apreciere din partea noastră pentru ceea ce faceți în grădinițe. Prin educația timpurie de calitate, dumneavoastră reușiți să contribuiți la o societate mai liberă, o societate cu oameni mai dezinvolți. Pentru că dacă asta văd copiii în grădiniță, după asta cresc cetățeni liberi și activi. Respectiv, aveți o misiune extrem de importantă făcînd acest lucru”, a spus ministrul Dan Perciun în mesajul său către educatori.

Totodată, oficialul a vorbit despre extinderea Programului Național „Investim în profesori”, urmînd ca în prima etapă să beneficieze de acest program 209 grădinițe.

„Primii ani de viață sînt cei mai importanți pentru dezvoltarea creierului. Prin joc, copiii experimentează, rezolvă probleme și își exprimă creativitatea, învață să construiască o relație strînsă cu părinții, profesorii și colegii lor și să aibă încredere în ceilalți”, a menționat Maha Damaj, Reprezentanta de Țară UNICEF în Republica Moldova.


În cadrul atelierelor interactive, participanții la eveniment au avut parte de discuții și schimburi de experiențe facilitate de psihologi, specialiști în educație și sănătate, explorînd importanța jocului în educația copiilor.

4
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?