X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

În Moldova au avut loc concursuri pe echipe de colectare și sortare a deșeurilor

11 mai. 07:30   Societate
3403 0

În Moldova, au avut loc cu succes așa-numitele "Jocuri curate" - competiții pe echipe de colectare și sortare a gunoiului.

În cadrul acestor evenimente, peste 130 de copii din diferite comunități au participat la cursuri practice de sortare a deșeurilor și de curățare a pădurilor.

Concursurile de pe malul drept al Nistrului s-au desfășurat în satul Zaim (raionul Căușeni), orașul Ceadîr-Lunga (UTA Găgăuzia), satul Piatra Albă (raionul Ialoveni) și altele. În legătură cu amînărea evenimentului din cauza vremii nefavorabile, acesta se va desfășura ulterior și în satul Ciolacu Nou, raionul Fălești.

Copiii și părinții s-au bucurat din plin de participarea la "Jocurile curate" - jocuri sportive de curățare și sortare a gunoiului.

Primarii au fost bucuroși să sprijine acest mod distractiv de colectare a deșeurilor și de educație ecologică pentru copii. Datorită elementului competitiv al turneului ecologic, fiecare participant a colectat, de obicei, de 5-10 ori mai multe gunoaie decît în zilele obișnuite de curățenie.


Jocurile s-au desfășurat în format de festival: cu o gazdă, muzică și un picnic. Jocurile de curățenie nu numai că curăță pădurile și corpurile de apă, dar implică și locuitorii în mișcarea de eco-voluntariat și îi face mai respectuoși față de mediu.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?