Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Năstase: Amendamentele la lege le vor permite angajaților BNM să evite răspunderea penală

21 oct. 2015,, 08:15   Societate
3663 4
Нэстасе: Поправки в закон позволят сотрудникам НБМ избежать уголовной ответственности
Foto: tribuna.md
Activiștii Platformei „DA” se tem că angajații Băncii Naționale a Moldovei (BNM) care au fost implicați în furtul miliardului de euro din „Banca de Economii” ar putea rămîne nepedepsiți. Manifestanții au transmis o sesizare Guvernului, prin care cer ca toți figuranții în acest caz să fie trași la răspundere penală, informează NOI.md.

Societatea civilă, reprezentată de Consiliul Marii Adunări Naționale și Platforma Civică „Demnitate și Adevăr”, este îngrijorată de amendamentele la legea care reglementează activitatea BNM. În opinia activiștilor civici, după intrarea în vigoare a legii respective, angajații BNM care au legătură nemijlocită cu „furtul secolului” vor putea evita răspunderea penală. Președintele Consiliului Marii Adunări Naționale, Andrei Năstase, a subliniat că în cazul în care Guvernul va ignora sesizarea, protestatarii se vor adresa Parlamentului și președintelui țării.

La rîndul său, unul dintre liderii Platformei „DA”, Valentin Dolganiuc, a declarat că sistemul justiției a devenit unul selectiv și servește pentru reglarea conturilor dintre oligarhi. „Le solicităm deputaților să fie deasupra intereselor de partid și să asculte de revendicările protestatarilor. Tergiversarea acestui proces ar putea avea consecințe nefaste pentru întreaga țară”, a subliniat activistul civic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?