Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Alexandru Balan: "La Banca Națională a Moldovei este nevoie de ofițeri SIS"

5 feb. 10:09   Economie
2924 0

Cîndva, în cadrul Băncii Naționale a Moldovei exista funcția de ofițer al Serviciului de Informații și Securitate, dar din anumite motive aceasta a fost desființată.

Despre aceasta a declarat fostul director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, ofițerul de contrainformații Alexandru Balan, în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

"Astfel de angajați există și ei trebuie să existe. Pe vremea noastră, cînd eram la conducerea Serviciului de Informații al Securității, exista o astfel de funcție. Am acordat atenția cuvenită proceselor din Banca Națională a țării noastre", a spus el.

Alexandru Balan a explicat că în Banca Națională a Moldovei și în majoritatea structurilor de stat din țara noastră este nevoie de ofițeri SIS pentru a lucra cu personalul, pentru a studia situația, pentru a identifica contactele neoficiale ale angajaților cu serviciile secrete străine și cazurile de transfer de informații către acestea.

Potrivit lui, la Banca Națională a Moldovei este nevoie de ofițeri SIS pentru a lucra cu angajații acesteia, pentru a participa direct la ședințele desfășurate la Banca Națională, pentru a exercita un control direct asupra tuturor informațiilor utilizate și care circulă în această structură.


"Este vorba despre legăturile și contactul indirect care ar trebui să existe cu președintele unei anumite bănci. Întotdeauna trebuie să existe, să acționeze și să fie implementată o abordare cuprinzătoare a tot ceea ce se întîmplă în punerea în aplicare a competențelor Băncii Naționale. Faptul că la momentul actual nu există un astfel de angajat în cadrul BNM, din punct de vedere profesional eu văd că Serviciul de Informații și Securitate ar putea prelua cumva din interiorul serviciului atribuțiile acestui angajat. Dar nu prea cred că acest lucru ar putea să se întîmple", a declarat fostul director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate din Moldova.

8
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?