Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dragalin explică de ce fostul preşedinte interimar al Băncii de Economii încă nu a ajuns în închisoare

30 ian. 06:44   Societate
3462 0

Fostul președinte interimar al Băncii de Economii Viorel Bîrca, condamnat la 10 ani de închisoare se va afla sub control judiciar pînă la decizia Curții de Apel Chișinău.

Precizarea a fost făcut de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, la o emisiune de la PRO TV, notează noi.md cu referire la realitatea.

Potrivit ei, procurorii urmează să conteste această decizie.

„Ne bucurăm că avem de adăugat o altă condamnare în acest dosar… Are control judiciar în acest moment domnul Bîrcă. Pînă la urmă aceasta este decizia judecătorului și nu vă pot răspunde eu. Judecătorul a dispus să nu fie dus la închisoare acum, dar să așteptăm decizia definitive de la Curtea de Apel”, a declarant Veronica Dragalin.

Precizăm că fostul președinte interimar al Băncii de Economii Viorel Bîrca ar urma să petreacă 10 ani în pușcărie. Acesta nu va putea deține funcții în sistemul financiar-bancar cinci ani. Totodată, a fost dispusă încasarea din contul condamnatului în beneficiul SA „Banca de Economii” a prejudiciului în sumă de 100 milioane dolari SUA, convertiți în moneda națională cu aplicarea cursului oficial al leului moldovenesc valabil la data executării sentinței.


Instanța a menținut sechestrul pe jumătate din bunurile ce aparțin condamnatului în valoare de aproximativ patru milioane de lei, în vederea garantării recuperării prejudiciului. În beneficiul statului s-au încasat 32.550 de lei, cheltuieli de judecată. Sentința poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

7
8
0
3
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?