Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Ministerul Finanțelor a inițiat plata sumelor indexate deponenților BEM

7 feb. 14:15   Societate
2873 0

Începînd cu data de 6 februarie 2024, Ministerul Finanţelor a inițiat plata sumelor indexate pentru deponenții „Băncii de Economii”, care au depus cereri de înregistrare pînă la 31 decembrie 2023.

Astfel, își pot ridica banii persoanele născute pînă în anul 1991 inclusiv, care nu au beneficiat de sumele indexate aferente primei etape şi/sau etapei a doua în anii precedenţi.

Pentru a ridica aceste plăți, beneficiarul, reprezentantul sau moştenitorul se va prezenta la orice oficiu/agenţie a Î.S. Poşta Moldovei cu actul de identitate. Moștenitorul va prezenta suplimentar certificatul de deces și copia legalizată notarial a certificatului de moștenitor, iar reprezentantul - procura, întocmită în modul stabilit de legislație. În cazurile în care depunerile băneşti au fost testate mai multor moştenitori, persoana care solicită suma indexată ce îi revine va depune la oficiul sau agenția poștală cererea pentru calcularea sumei indexate spre achitare.

Deponenţii născuţi pînă în anul 1991 inclusiv, care nu au depus pînă în prezent cererile pentru indexare, pot face acest lucru la orice oficiu sau agenție a Î.S. Poșta Moldovei, avînd asupra sa actul de identitate şi libretele de economii ale conturilor deschise pînă la 1 ianuarie 1992.

Achitarea sumelor indexate se efectuează în baza Legii nr. 1530-XV din 12 decembrie 2002 privind indexarea depunerilor băneşti ale cetăţenilor în Banca de Economii şi Hotărîrii Guvernului nr. 261 din 20 aprilie 2022. Plata sumelor indexate se va efectua în funcţie de resursele prevăzute în bugetul de stat pentru indexare pe anul respectiv. În bugetul de stat pentru anul 2024 sînt prevăzute 15 mil. de lei în acest sens.

1
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?