X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4028

Timofti nu vrea să comenteze reţinerea lui Filat

16 oct. 2015,, 16:09   Politică
5442 10
Президент Молдовы не хочет комментировать задержание Филата
Foto: union.md
Preşedintele Nicolae Timofti a refuzat să se refere la reţinerea ex-premierului Vladimir Filat. Tradiţional, şeful statului a evitat vineri presa atunci când aceasta a încercat să obţină un comentariu la evenimentele din ultimele ore legate de Filat.

Timofti a primit vineri o delegaţie condusă de vicepreşedintele Comitetului Permanent al Marii Adunări Naţionale a Reprezentanţilor Poporului Chinez din Întreaga Chină la Reşedinţa de Stat. Imediat după aceasta, jurnaliştii au vrut să se apropie de preşedinte pentru a discuta cu el despre dosarul penal deschis pe numele lui Filat. Paza de corp a preşedintelui a respins, însă, jurnaliştii şi nu le-a permis să se apropie de Timofti.

Vladimir Filat a fost reţinut în după amiaza zilei de joi pentru 72 de ore în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie. Parlamentul i-a ridicat joi imunitatea deputatului liberal-democrat Vladimir Filat. Solicitarea de retragere a imunităţii a venit din partea Procurorului General, Corneliu Gurin, care a declarat că Filat este implicat în fraudele bancare la BEM.

Procurorii anticorupție au descins în seara zilei de joi la sediul central al PLDM și la domiciliul liderului acestui partid, Vladimir Filat. Conform unor informaţii, percheziţiile au avut loc vineri şi în casa părintească a lui Filat din satul Lăpuşna, Hânceşti.

Procurorul anticorupţie Andrian Popenco, cel care este responsabil de dosarul lui Filat, nu a fost de găsit pentru a ne da informaţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?