Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cavcaliuc cere Procuraturii şi SIS să nu-l scape din ochi pe Usatîi

3 oct. 2015,, 09:45   Societate
4622 9

Кавкалюк призвал не поддаваться на провокации 4 октября
Foto: omg.md

Șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, susţine că Renato Usatîi pregăteşte provocări pentru protestul de duminică, 4 octombrie, care, ulterior, a fost amânat pentru o altă zi. În încercarea de a preveni eventuale incidente, şeful poliţiei a făcut un demers prin care a cerut ca Parocuratura şi SIS-ul să-l monitorizeze pe Usatîi în această perioadă.

"Pentru a fi calificate acțiunile acestei persoane, pentru a verifica dacă persoana nu pregătește astfel de acțiuni, dar încearcă să le pună pe seama altor persoane am adresat un demers către procurorul general și către directorul SIS pentru a examina acțiunile acestei persoane și să fie luată în vizor această persoană. Chem cetățenii la calm, să nu admită careva ilegalități și să nu se lase provocați de persoane care nu sunt prietenoase RM", a spus Gheorghe Cavcaliuc.

Cavcaliuc a negat acuzaţiile lui Usatîi, potrivit cărora MAI-ul planifică acţiuni care să destabilizeze situaţia în timpul manifestaţiilor de protest.

"Resping categoric învinuirile aduse. Consider că astfel de persoane nu sunt prietenoase Republicii Moldova încearcă să destabilizeze situația în RM", a declarat Cavcaliuc.

Amintim că ieri, în cadrul unei emisiuni la N4, Igor Dodon a tins să se distanţeze de Renato Usatîi şi să sublinieze diferenţele clare între formaţiunile politice pe care le conduce fiecare dintre ei. Astăzi, liderul socialist le-a garantat ambasadorilor SUA şi cel al FR în RM, că socialiştii vor doar proteste paşnice, fără a pomeni nimic de Usatîi cu care de altfel a instalat corturile în faţa Parlametului.

După toate întâmplate, Renato Usatîi a anunţat că-şi amână protestul de duminică care urma să aibă loc la aceeaşi oră cu cel al Platformei DA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?