X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Moldova a semnat Tratatul privind comerţul cu arme

29 sep. 2015,, 12:45   Politică
3531 3
Молдова присоединилась к Договору о торговле оружием
Foto: gov.md
Moldova a devenit oficial membru al Tratatului privind comerţul cu arme şi s-a obligat să-şi respecte angajamentele internaţionale de prevenire a traficului de arme.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, acest lucru a avut loc ieri, după ce prim-ministrul Valeriu Streleţ, însoţit de vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a depus instrumentele de ratificare a Tratatului privind comerţul cu arme, în cadrul unui eveniment ce s-a desfăşurat pe marginea Segmentului Înalt al Adunării Generale ONU.

Tratatul privind comerţul cu arme este primul instrument legal multilateral obligatoriu, un angajament de a fortifica eforturile naţionale de consolidare a capacităţilor în domeniul controlului armamentului, contribuind astfel la consolidarea păcii şi securităţii la nivel regional şi global care stabileşte standarde internaţionale asupra comerţului de arme convenţionale şi muniţii. Documentul este destinat să promoveze responsabilitatea şi transparenţa în comerţul global. Acesta a intrat în vigoare după ratificarea de către 50 de state, pe 14 decembrie 2014.

Moldova a semnat Tratatul pe 10 septembrie 2013 şi l-a ratificat pe 28 mai 2015, angajîndu-se să îşi ajusteze legislaţia naţională ce ţine de controlul exportului şi importului de mărfuri strategice, beneficiind de asistenţă internaţională în domeniu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?