Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Voronin consideră că contopirea PCRM şi PDM este posibilă doar cu anumite condiţii

24 sep. 2015,, 12:30   Politică
35398 7
Воронин: слияние ПКРМ и ДПМ возможно при определенных условиях
Foto: agora.md
Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, consideră că "fuziunea Partidului Comuniştilor cu Partidul Democrat este posibilă doar cu anumite condiţii". Politicianul a vorbit la acest subiect miercuri seara la emisiunea Politica de la TV7, comentînd zvonurile despre o posibilă unire a celor două partide.

"Nu exclud asemenea posibilitate, dar trebuie să pornim de la interesele ţării, nu de la rezultatele alegerilor, cine va fi preşedinte şi ce funcţie va avea Voronin sau altcineva. Dacă se vor anunţa alegeri anticipate, noi sîntem gata să lucrăm şi cu PDM, şi cu alte partide, dar numai întru binele ţării", a spus Voronin.

Întrebat de moderator despre contopirea partidelor şi perspectivele de a deveni din nou preşedinte al ţării, liderul PCRM a spus că asemenea momente trebuie discutate.

"Totul depinde de condiţiile care vor fi, de propuneri. Nu cred că mi se va propune să devin din nou preşedinte, dar, dacă mi se va propune, dintîi voi analiza toate condiţiile", a spus Voronin.

La întrebarea care va fi doctrina – comunistă sau social-democrată – în cazul contopirii PCRM şi PDM, deputatul a răspuns cu o contraîntrebare: "Dumneavoastră consideraţi că PCRM are doctrină comunistă?! Doctrina noastră este realistă".

"Fiind la putere, noi am ales calea modernizării. Subliniez, nu am vorbit despre integrare europeană, am vorbit despre modernizarea Moldovei, a tuturor ramurilor de activitate conform exemplului statelor europene de frunte. De modernizare are nevoie Moldova, nu de demagogie despre integrarea europeană", a declarat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?