X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Trei principali candidați la funcția de Guvernator BNM

22 sep. 2015,, 16:55   Societate
3986 0
СМИ назвали имена трех главных кандидатов на пост главы Нацбанка Молдовы
Foto: noi.md
Portalul mold-street.com scrie că principalii candidați la fotoliul lui Drăguțanu sunt Natalia Politova-Cangaș, Dumitru Ursu și Leonid Talmaci.

Despre o posibilă înlocuire a lui Drăguțanu cu Natalia Politova-Cangaș, care conduce Victoriabank din martie 2008, se vorbea încă în anul 2014, scrie sursa.

O altă candidatură vehiculată este cea a lui Dumitru Ursu, președintele Ligii Bancherilor din Moldova și care a activat la BNM în perioada 1992-2006, fiind chiar prim-viceguvernator.

A treilea candidat vehiculat este Leonid Talmaci, care a condus Banca Națională de la fondare și pâna în toamna anului 2009. Talmaci este în prezent președinte al Moldindconbank.

Amintim că în 2009 se vorbea intens ca despre un potențial candidat la funcția de guvernator și despre Corneliu Ghimpu, actualul prim-vicepresedintele Victoriabank.

Totodată în anumite cercuri se vorbește ca despre potențiali candidați la această funcție de Veronica Bacalu, care activează la FMI și a fost viceguvernator al BNM, pâna în 2003, dar și de Veaceslav Negruța.

”Șansele acestora sunt minime, pentru că nu fac parte din sistem, sau chiar au mesaje și o poziție antisistem, cum e cazul lui Negruța, spun specialistii”, mai scrie portalul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?