Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Platforma DA nu va deveni partid politic

11 sep. 2015,, 09:30   Societate
3824 4

Foto: infotag.md

În cazul în care vor fi declanşate alegeri parlamentare anticipate, nu este exclus ca pe eşchierul politic să apară o nouă alternativă politică formată din protestatarii care stau în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Declaraţia aparţine membrului Platformei Civice ”Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase şi a fost făcută în cadrul emisiunii ”Interpol” de la TV7. Totuşi, Năstase dă asigurări că noua formaţiune nu va purta denumirea Platformei DA care va rămîne un proiect civic pentru a pune presiune pe guvernanţi.

În cadrul emisiunii, Andrei Năstase, unul din fondatorii grupului de iniţiativă, a declarat că scopul oamenilor care stau în piaţă nu este implicarea în politică. ”Oamenii care au venit la protest îşi doresc schimbarea vieţii în ţara în care o trăiesc. Nimeni nu îşi pune problema creării vreunui partid politic. Însă, chiar dacă admitem că spiritul civic protestatar ar putea duce la acest proces, vreau să vă asigur că noua formaţiune nu va purta numele ”Demnitate şi Adevăr”, însă va avea prioritate vectorul european. Platforma va rămîne civică în continuare, iar dacă cineva din membrii acesteia îşi vor dori să adere la vreun partid, nu au decît să o facă”.

Tot în cadrul ediţiei, Năstase a fost întrebat şi despre solicitarea de a cere alegeri anticipate. ”Revendicările nu au venit peste noapte. În cele trei mitinguri pe care le-am organizat, noi am solicitat demisia Procurorului General, preşedintelui Comisiei Elelctorale Centrale, dar şi a Guvernatorului şi celui de la CCA. Am cerut tragerea la răspundere a vinovaţilor pentru furtul miliardului. Nu s-a rezolvat nimic din revendicările înaintate. În astfel de condiţii nu ne rămîne decît să cerem organizarea alegerilor anticipate, nu înainte însă de a demite mai mulţi şefi de instituţii ca să fim siguri că la următorul scrutin, CEC şi CCA nu vor fi subordonate politic”, a declarat membrul Platformei Civice DA, Andrei Năstase.

Întrebat despre acţiunile întreprinse în cazul în care guvernarea nu va realiza cerinţele impuse de protestatari, Andrei Năstase a opinat că se va merge pînă la capăt. ”Nu avem de gînd să cedăm. Oamenii vor sta în piaţă pînă la urmă, deoarece altă alternativă, înafară de a protesta paşnic nu avem. Nu vom crea un precedent celui din aprilie 2009. Nu avem de gînd să devastăm clădiri” .

De asemenea, Andrei Năstase a infirmat şi zvonurile precum că fraţii Victor şi Viorel Ţopa ar sta în spatele Platformei DA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?