Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Voronin: Poate începem însănătoșirea situației în țara mea de la voi, de la structurile europene? (DOC)

9 sep. 2015,, 16:50   Politică
16976 18
Воронин: А не начать ли оздоровление обстановки в моей стране с Вас, с европейских структур?
Foto: dosug.md
Președintele PCRM, Vladimir Voronin, i-a adresat o scrisoare secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, în care și-a expus părerea față de reacția oficialului european la situația din Moldova, informează NOI.md.

Vladimir Voronin a menționat că situația actuală din Moldova nu a apărut peste noapte, ci treptat, în văzul și cu susținerea structurilor europene, de aceea liderul comuniștilor i s-a adresat lui Thorbjørn Jagland cu un „apel îndrăzneț”: „Poate începem însănătoșirea situației în țara mea de la voi, de la structurile europene?”.

„Toate acestea se întîmplă pe parcursul ultimilor șase ani, începînd cu anul 2009. În văzul și nu fără participarea misiunii dumneavoastră permanente în Moldova, reprezentanței UE și ambasadelor multor state membre ale UE, precum și altor organizații internaționale, în Moldova s-a instituit pe verticală și orizontală un sistem corupt mafiot, care, de facto, și reprezintă actuala putere”, menționează liderul PCRM.

În opinia lui Vladimir Voronin, „sistemul corupt de clan de guvernare a țării a dus la degradarea tuturor instituțiilor democratice”. „Cel mai important institut democratic, alegerile, s-a transformat într-o cumpărare deschisă a alegătorilor și în falsificarea permanentă a rezultatelor scrutinului. Partidul Comuniștilor încă în anul 2010 a declarat că Republica Moldova este un stat capturat de mafie”.

Liderul comuniștilor moldoveni este mirat că reprezentanții europeni abia acum „recunosc deschis” că statul nostru este capturat. Apare întrebarea: oare europenii nu știau despre aceasta?”

Vladimir Voronin consideră că în aceste condiții Europa „iluminată” a înlesnit „răspîndirea degradării morale și spirituale în Moldova”.

Liderul PCRM concluzionează că „Moldova ar fi evitat soarta dramatică a unui stat capturat dacă grupările de la putere nu i-ar fi folosit pe tutorii lor europeni. „Cu lozinca falsă de «integrare europeană» puterea coruptă din Moldova a obținut credit pentru a face orice le trece prin cap”.

În încheiere Vladimir Voronin a făcut apel către Thorbjørn Jagland: „Ajutați Moldova să iasă din acest impas. Nu prin exprimarea îngrijorării, ci prin acțiuni concrete. În caz contrar, îngrijorarea dvs. va rămîne un simplu episod în istoria tragică a Moldovei”.








0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?