Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Misiunea UE la Chișinău a fost „fortificată” cu cosilieri noi: în domeniul băncilor, finanțelor și luptei cu corupția

18 aug. 2015,, 14:00   Politică
5585 0
Миссию ЕС в Кишиневе «укрепили» новыми советниками: в области банков, финансов и борьбы с коррупцией
Foto: vesti.md
Începând de astăzi, trei noi consilieri la nivel înalt în domeniul bancar, macro-financiar şi anticorupţie s-au alăturat Misiunii UE de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova (EUHLPAM).

Misiunea UE de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova a fost formată ca răspuns al Uniunii Europene la solicitarea Guvernului Republicii Moldova de a i se acorda asistenţă în cadrul reformelor democratice şi a parcursului european al ţării.

Pentru a sprijini acest angajament, un grup de consilieri în politici publice au fost detaşaţi în principalele instituţii publice; aceştia oferă consiliere în domeniul politicilor publice autorităţilor naţionale pentru a consolida capacitatea acestora de a implementa agenda de asociere UE-Moldova.

Până în acest moment, Misiunea a oferit sprijin crucial pentru implementarea Acordului de Asociere şi a standardelor şi regulamentelor UE, prin expertiză la nivel înalt în diferite domenii. Actualmente, Misiunea oferă consiliere în politicile publice în următoarele sectoare: energetică, economie, educaţie, afaceri interne (inclusiv poliţie), transport şi anticorupţie.

Urmare a cerinţelor cheie ale Guvernului RM, trei consilieri noi s-au alăturat Misiunii. Unul dintre ei oferă consiliere la nivel înalt în oficiul Prim-Ministrului în probleme legate de combaterea corupţiei. Alt consilier va activa în sectorul bancar, oferind expertiză bazată pe practicile bancare internaţionale. Cel de-al treilea consilier se va alătura Ministerului Finanţelor şi îşi va oferi expertiza în domeniul administrării finanţelor publice şi a prognozelor macro-financiare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?