Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Pavlovschi: Starea de urgență impune adoptarea unor măsuri de urgență

13 aug. 2015,, 11:28   Politică
3203 1

Pavlovschi: Starea de urgență impune adoptarea unor măsuri de urgență
Foto : ru1.md

Acapararea instituțiilor de stat din Moldova de către oligarhi nu este altceva decît o formă de uzurpare a puterii de stat, susține fostul judecător la CEDO Stanislav Pavlovschi. Comentînd declarația secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, cu privire la situația deplorabilă în care se află Republica Moldova, Pavlovschi a precizat că situația critică impune adoptarea unor măsuri de urgență, notează NOI.md.

Stanislav Pavlovschi, care este și membru al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, nu exclude că aceste măsuri ar putea fi adoptate chiar de cetățeni, dacă instituțiile statului nu vor reacționa adecvat.

„Jagland a declarat că în Moldova puterea este capturată de oligarhi. Constituția Republicii Moldova nu prevede o asemenea noțiunea ca cea de oligarh și cu atît mai mult, Constituția nu prevede că puterea poate fi concentrată în mîinile oligarhilor. Respectiv, toată această putere oligarhică este anticonstituțională, deci nu este altceva decît o formă de uzurpare a puterii de stat”, se arată într-un comentariu semnat de Pavlovschi și postat pe o rețea de socializare.

În opinia sa, „starea de urgență impune adoptare unor măsuri de urgență”. „Dacă aceste măsuri nu vor adoptate de structurile constituționale, nu exclud că aceste măsuri vor fi adoptate de cetățenii Republicii Moldova”, susține avocatul.

Tot ca uzurpare a puterii de stat, în opinia avocatului, poate fi calificat și modul defectuos în care este numit primul-ministru.

“S-a ajuns pînă la aceea că președintele desemnînd candidatul pentru funcția de premier, doar confirmă decizia partidelor politice. Deși, potrivit Constituției, nu partidele politice înaintează candidatul la funcția de premier, dar președintele”, a se arată în comentariul semnat de Stanislav Pavlovschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?