Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Interpretului rus Stas Pieha nu i s-a permis să intre în Ucraina

11 aug. 2015,, 14:50   Externe
3554 0

Foto: jurnal.md

Autorităţile ucrainene nu i-au permis interpretului rus Stas Pieha să intre în ţară. Acţiunea a fost recomandată de către Serviciului de Securitate din Ucraina, scrie unian.net.

Potrivit sursei, decizia a fost motivată de susţinerea artistului privind anexarea Crimeii. Stas Pieha urma să susţină un concert la Odesa.

„Ei consideră că au dreptul să-i apere şi să-i susţină pe violatori şi după asta, ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat, să vină la victimele agresiunii să cîştige bani. Apologeţii lui Putin nu-şi au locul pe pămîntul ucrainean. Să se ducă la muncă în Sîktîvkar”, a comentat Mihail Saakaşvili.

La sfîrşitul lunii iulie, la iniţiativa guvernatorului regiunii Odesa a fost anulat un concert care urma să fie susţinut de rapperul Timoty.

Amintim că 13 artişti ruşi sînt interzişi în Ucraina. Lista cu numele artiştilor a fost făcută publică de către Ministerul ucrainean al Culturii. Astfel, actorul francez Gerard Depardieu se regăseşte şi el pe această listă alături de mai multe persoane considerate o ameninţare pentru securitatea naţională a Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?