X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Banca centrală a Rusiei a oprit achiziţiile de valută menite să refacă rezervele instituţiei

29 iul. 2015,, 15:53   Externe
2766 3

Foto: blog-problem.net

Banca centrală a Rusiei a oprit achiziţiile de valută menite să refacă rezervele internaţionale ale ţării, decizie care ar putea pregăti terenul pentru a cincea măsură de reducere a dobînzilor din acest an, la reuniunea de vineri a conducerii instituţiei, relatează Bloomberg.

Achiziţiile de valută au fost suspendate pe 28 iulie, ca urmare a creşterii instabilităţii pe piaţa valutară internă, după ce luni fuseseră reduse de la 200 de milioane de dolari pe zi la 160 de milioane de dolari.

Rubla s-a apreciat cu pînă la 1,4% în urma informaţiei, dar a pierdut ulterior din avans. Astfel, rubla este în urcare cu 0,9%, la 59,4660 unităţi pentru un dolar, pe piaţa valutară moscovită.

Decizia neaşteptată a băncii centrale permite continuarea relaxării politicii monetare, după ce rubla slabă a complicat strategia de reducere a costurilor de finanţare, alimentînd inflaţia.

Intervenţiile băncii centrale, cuplate cu scăderea preţurilor petrolului, au dus la deprecierea rublei cu peste 17%, de cînd banca centrală a început să refacă rezervele valutare, la jumătatea lunii mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?