X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

ANSA a aflat cauza intoxicaţiei în masă la grădiniţa de copii din Briceni

18 iul. 2015,, 13:00   Societate
4184 3
ANSA выяснила причину массового отравления в детском саду Бричень
Foto: prim.spb.ru
Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a desfăşurat la grădiniţa de copii din Briceni o anchetă şi a depistat că cauza intoxicaţiei în masă a copiilor a devenit Escherichia coli . Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la serviciul de presă al ANSA, controlul bacteriologic a demonstrat că 9 din cele 16 mostre prelevate de pe vesela şi tacâmurile care se folosesc la prepararea alimentelor, indică existenţa factorului patogen E coli.

Ancheta epidemiologică, de asemenea, a depistat o serie de abateri în incinta grădinţei. S-a depistat că n blocul alimentar al grădiniţei au loc lucrări de renovare, iar manipularea produselor alimentare se efectuează într-o încăpere improvizată, care nu poate asigura condiţiile corespunzătore procesului de pregătire a alimentelor şi nu corespunde cerinţelor sanitar-veterinare. De asemenea, administraţia administraţia grădiniţei nu a anunţat DRSA Briceni despre transferarea blocului alimentar într-o altă încăpere, fapt ce nu a permis verificarea şi autorizarea sa.

În plus, lipsea registrul de monitorizare a t o în instalaţiile frigorifice şi în zona de manipulare produselor alimentele, buletinul de analiză a apei potabile, registrul de monitorizarea zilnică a sănătăţii personalului, precum şi despre dezinsecţie/deratizare/dezinfecţie. A fost întocmit un protocol pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare.

În legătură cu abaterile depistate direcţia raională ANSA din Briceni a dispus efectuarea operaţiunilor generale de dezinsecţie/deratizare/dezinfecţie şi întocmirea registrelor, analiza apei potabile din care se pregătesc bucate alimentare, şi alte activităţi ce ţin de normele sanitare.

Săptămâna trecut peste 30 de copii din grădiniţa de copii din Briceni au fost spitalizaţi cu intoxicaţie alimentară. Grădiniţa de copii, care este frecventată de circa 90 de copii, a fost închis până al depistarea focarului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?