Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Autoritățile recomandă șoferilor să-și schimbe permisele de conducere (VIDEO)

14 iul. 2015,, 17:30   Societate
6608 1

Autoritățile recomandă șoferilor să-și schimbe permisele de conducere
Foto: noi.md

Ministerul Tehnologiei Informației recomandă șoferilor moldoveni să-și perfecteze permise de conducere de tip nou, dacă intenționează să călătorească în statele europene. Permisele de conducere de tip nou se eliberează începînd cu anul 2008 și sînt conforme normelor europene, a anunțat viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor Vitalie Tarlev, informează NOI.md.

Conform legislației Republicii Moldova, permisele de conducere nu au termen de valabilitate, pe cînd în statele europene acest lucru nu este prevăzut de legislație.

„Noi, fiind mai permisivi, nu am mers pe calea obligării tuturor conducătorilor auto să-și schimbe permisele, în țară ele rămîn valabile, chiar și cele eliberate în 1995. Referitor la anumite state europene, inclusiv Italia, noi atenționăm că autoritățile altor țări pun anumite întrebări legate de actele cu termen de valabilitate nedeterminat. Este mai bine totuși ca cetățeanul să-și schimbe actele înainte de a pleca peste hotare”, a precizat viceministrul.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?