Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Cerințe noi pentru unele categorii de șoferi

8 mai. 14:31   Societate
2676 0

Posesorii vehiculelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă vor respecta noi condiții tehnice pentru a circula pe drumurile publice din țară.

Excepție vor face mașinile cu volanul pe dreapta aflate în trafic internațional. O hotărîre, în acest sens, a fost aprobată de Executiv.

Documentul prevede echiparea cu oglinzi speciale periscopice a automobilelor cu volanul pe dreapta, care să asigure o vizibilitate mai bună în partea stîngă. De asemenea, vehiculele vor fi echipate cu convertori pentru faruri, care să redirecționeze lumina pentru circulația pe partea dreaptă a părții carosabile în sensul de mers, cu excepția vehiculelor care permit adaptarea manuală sau automată a modului de direcționare a farurilor.

Noile cerințe de echipare sau adaptare a farurilor pentru mașinile cu volanul pe dreapta vor permite evitarea cazurilor de orbire a șoferului auto care se deplasează în întîmpinare din sens opus. La fel, cerințele tehnice vor asigura șoferilor mărirea cîmpului vizual pe partea stîngă la efectuarea manevrelor de depășire a altor participanți la trafic.

2
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?