X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Jim Carrey criticat pentru afirmațiile sale despre vaccinarea bebelușilor

8 iul. 2015,, 01:00   Externe
5311 0

Foto: lenta.ru

Starul american Jim Carrie a reușit să intre într-o dispută publică pe tema vaccinurilor după ce a publicat o fotografie a unui tânăr despre care a afirmat că s-ar fi îmbolnavăit de autism din cauza vaccinurilor. În realitate, adolescentul suferă de o boală genetică rară.

Actorul american Jim Carrie a fost aspru criticat în Statele Unite ale Americii după ce a sugerat, în mai multe mesaje publicate pe contul său de Twitter, că vaccinarea bebelușilor și a elevilor proavoacă autism. Starul american l-a acuzat pe guvernatorul statului California, Jerry Brown, că ar fi un „fascist corporatist” pentru că a promulgat o lege care declară ca obligatorie vaccinarea tuturor copiilor care merg la școală, cu excepția cazurilor scutite medical. În mesajele sale, Jim Carrie a publicat mai multe fotografii ale unor copii aflați în suferință.

Unul dintre aceștia, Alex Echols, suferă însă de o boală genetică rară, scleroza tuberoasă, cauzată de două mutații genetice ce au ca rezultate dezvoltarea unor tumori benigne în țesuturi. Potrivit Mediafax, maladia este asociată cu epilepsia, întârziere în dezvoltare şi autism

Părinții săi nu i-au acordat lui Jim Carrey permisiunea pentru a folosi imaginea fiului lor. Nemulțumiți că actorul american se foloseșțte de suferința băiatului, ei au dpus o plângere împotriva sa. Ulterior, Carrey a retras fotografia de pe contul său și apoi și-a cerut scuze. „Îmi cer iertare faţă de familia Echols şi celorlalţi oameni pentru că am publicat fotografii ale copiilor lor fără permisiunea lor. Nu am vrut să supăr pe nimeni”, a declarat actorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?