Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Ursula von der Leyen este criticată

29 feb. 20:33   Externe
2623 0

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este criticată că a zburat cu un avion privat de 23 de ori pe parcursul anului trecut, adică mult mai des decît cei 27 de comisari europeni, în condiţiile în care, potrivit codului de conduită al comisarilor, aeronavele private trebuie folosite doar în cazuri excepţionale, relatează joi DPA, preluată de Agerpres.

"Este o ruşine că preşedinta Comisiei continuă să se bazeze pe avioane private, în contextul crizei climatice", a declarat pentru cotidianul Der Spiegel europarlamentarul Martin Schirdewan, liderul partidului german de extremă stînga Die Linke, transmite Digi24.

Comisarul UE pentru politica externă, Josep Borrell, a călătorit cu avionul privat doar de două ori în 2023, iar Comisia Europeană în ansamblu a recurs la acest mijloc doar de 29 de ori aceeaşi perioadă, potrivit unui document solicitat la Bruxelles de europarlamentarul german.

Conform acestuia, pe lista zborurilor private ale Ursulei von der Leyen din 2023 figurează şi trei între Bruxelles, în Belgia, şi Strasbourg, în nordul Franţei, oraşele care găzduiesc cele două sedii ale Parlamentului European.

Între cele două oraşe există legături pe calea ferată şi călătoria durează mai puţin de cinci ore, a subliniat Schirdewan în remarci publicate miercuri de Der Spiegel. Codul de conduită al comisarilor stipulează că "trebuie luate în considerare cu atenţie toate opţiunile, astfel încît taxiul aerian să fie doar ultima soluţie".


Membrii Comisiei şi personalul acesteia nu ar trebui să aibă voie să ia avionul pentru destinaţii unde pot ajunge cu trenul în cel mult şase ore, a mai spus eurodeputatul german.

"Să le ceri oamenilor care nu au prea mulţi bani să facă economie de energie, în timp ce tu zbori cu avionul privat de la A la B este neruşinare", a conchis acesta.

29
6
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?