Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Macron, criticat pentru ideea de a trimite trupe în Ucraina

27 feb. 11:45   Externe
2356 1

Liderii extremei stîngi și extremei drepte a Franței l-au condamnat pe președintele Emmanuel Macron pentru că a admis trimiterea trupelor occidentale în Ucraina, în viitor, deși el a remarcat că nu există un consens între aliați în această problemă.

Relatarea o face BFMTV cu referire la Adevărul European.

În dimineața zilei de marți, 27 februarie, devreme, pe rețeaua de socializare Twitter (X), Marine Le Pen, liderul Mitingului Național de extremă-dreapta, a criticat aspru această ipoteză înaintată de Președintele Republicii. „Nu știu dacă toată lumea înțelege gravitatea unei astfel de declarații”, a scris ea.

"Emmanuel Macron joacă rolul liderului militar, dar vorbește atît de ușor despre viețile copiilor noștri. Aceasta este o chestiune de pace sau război în țara noastră", a spus Le Pen.

Marine Le Pen nu este primul politician din opoziție care reacționează la comentariile lui Emmanuel Macron. Jean-Luc Mélenchon și mulți aleși ai Franței Necucerite de stînga, precum și liderul Partidului Socialist Olivier Faure, l-au criticat aspru pe șeful statului.


„Un război împotriva Rusiei ar fi o nebunie”, a reacționat liderul Franței Necucerite, Jean-Luc Mélenchon, pe rețelele de socializare, calificînd comentariile lui Macron „iresponsabile”.

Președintele francez Emmanuel Macron, după o întîlnire de luni la Paris, a admis ca în viitor trupele occidentale să fie trimise în Ucraina, deși a subliniat că nu există un consens între aliați în această problemă.

Președintele polonez Andrzej Duda a mai spus că nu există un acord între aliații Kievului cu privire la trimiterea de trupe în Ucraina.

Macron a mai anunțat că aliații Ucrainei vor crea o coaliție pentru a furniza Kievului rachete cu rază medie și lungă de acțiune.

1
1
1
7
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?