Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

De cine se teme Pentagonul cel mai tare

2 iul. 2015,, 19:00   Externe
3735 3

Foto: oko-planet.su

SUA au publicat strategia nationala militara pentru 2015. Documentul indica drept principalal amenintara miscarea Statul Islamic, in timp ce Rusia a fost inclusa pe lista celor patru "tari revizioniste", gata oricand sa recurga la forta armata si care intretin o stare permanenta de tensiune.

"Chiar daca Rusia a contribuit la lupta impotriva terorismului si a traficului de droguri, ea a demonstrat in repetate randuri lipsa de respect fata de suveranitatea statelor vecine", precizeaza documentul, citat de BBC.

Textul mentioneaza ca Rusia nu numai ca actioneaza deschis, dar foloseste tactica "razboiului hibrid", unul dintre exemplele aduse fiind anexarea regiunii ucrainene Crimeea printr-un referendum controversat. Autorii strategiei acuza Moscova de distrugerea stabilitatii regionale si arata ca Rusia incalca numeroase acorduri internationale, inclusiv "statutul ONU, tratatele de la Helsinki, dar si Actul fondator Rusia-NATO, alaturi de Memorandumul de la Budapesta si Tratatul de lichidare a rachetelor cu raza mica si medie de actiune.

Lista "statelor revizioniste" este completata de China, Iran si Coreea de Nord. Strategia subliniaza ca aceste tari nu constituie un pericol direct pentru Statele Unite, dar ca actiunile lor trezesc ingrijorare si impun anumite masuri preventive.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?