X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Procuratura Generală insistă asupra condamnării lui Vladimir Botnari şi Gheorghe Papuc

1 iul. 2015,, 12:33   Societate
2559 3
Генпрокуратура считает решение ВСП по делу Георгия Папука и Владимира Ботнаря необоснованным
Foto: votarea.com
Procuratura consideră ca fiind neîntemeiată achitarea ex-ministrului de Interne Gheorghe Papuc şi a ex-comisarului municipiului Chișinău Vladimir Botnari, învinuiţi de comiterea infracţiunilor soldate cu urmări grave.

REVOLTA din 7 aprilie: CSJ îl achită pe Vladimir Botnari, iar lui Gheorghe Papuc îi dă amendă

Potrivit Procuraturii, Curtea Supremă de Justiţie nu a procedat în conformitate cu rigorile legislaţiei procesuale şi cerinţele relevante pentru o cauză penală de rezonanţă, examinând dosarul fără citarea părţilor, respingând recursul procurorilor şi admiţându-le pe cele ale inculpaţilor, parţial sau integral.

Deşi decizia Curţii Supreme este irevocabilă, după redactarea integrală a acesteia, Procuratura va examina posibilitatea intervenirii în această cauză pe cale extraordinară.

PUBLIKA.MD amintește că după alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, pe 7 aprilie au izbucnit tulburări în masă la Chişinău, care s-au soldat cu moartea a cel puţin unui bărbat. Sute de protestatari au fost reţinuţi în noaptea spre 8 aprilie şi maltrataţi de poliţişti în izolatoarele Ministerului de Interne.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?