X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Mitropolia Moldovei consideră Scuarul Catedralei un loc nepotrivit pentru desfăşurarea concertelor

25 iun. 2015,, 16:45   Societate
2661 0
Foto: vedomosti.md
Mitropolia Chişinăului şi Întregii Moldove consideră inoportună desfăşurarea concertelor în scuarul catedralei. Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la mesajul adresat de Mitropolitul Vladimir, care a cerut să nu fie desfăşurate evenimente nereligioase în apropierea Catedralei.

Preşedintele Asociaţiei "Pro-Ortodoxia", Genadie Văluţa, de asemenea, a spus joi, într-o conferinţă de presă cu privire la concertul din 23 iunie, că Mitropolia nu a dat acordul pentru desfăşurarea evenimentului în faţa Catedralei.

"În timp ce credincioşii stăteau în rînd să se roage la icoana Sfintei Matroana, aduse din Moscova, cu permisiunea Primăriei, alături răsuna concertul. Noi nu suntem împotriva concertelor, dar în Chişinău este mult spaţiu, mai potrivit", a spus el.

Preotul a amintit că candidatul la funcţia de primar de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a promis, dar nu îndeplinit promisiunea de a ajuta la renovarea bisericii ce a ars în sectorul Buiucani şi de a construi una nouă în sectorul Rîşcani.

"Declaraţia noastră nu este legată de campania electorală, dar ne-a revoltat atitudinea jignitoare faţă de credincioşi", a spus Văluţa, adăugînd că intenţionează să colecteze semnături pentru a face un apel către Primărie de a nu organiza concerte alături de lăcaşul sfînt.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?