X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Leul moldovenesc se întărește, dar nu pe mult timp

25 iun. 2015,, 12:30   Economie
2881 2
Эксперты: укрепление лея - временное явление
Foto: abcnews.md
Aprecierea leului moldovenesc din ultimele două zile ar putea fi o tendință de moment, cred experții financiari. Ei susțin că situația economică e atât de dificilă, încât nu există șanse pentru a stabiliza cursul monedei naționale și că, din contra, leul își va pierde în continuare pozițiile.

Sergiu Gaibu, economist la IDIS ”Viitorul”, a vorbit în cadrul unei emisiuni la MBC că deprecierea monedei naționale începută săptămâna trecută va continua, chiar dacă în unele zile va fi atestată o apreciere ușoară. El susține că factorii fundamentali care formează balanța economică a țării sunt negativi și acest lucru influențează, inclusiv piața valută. Iar atâta timp cât importurile, exporturile și remiterile vor fi în scădere, moneda națională nu are cum să ia un trend sănătos de apreciere, conchid el.

Anterior, și doctorul în economie, Sveatoslav Mihalache, a precizat că, din păcate, poziția monedei naționale în raport cu dolarul american și euro este sub riscul unei continuie deprecieri.

Reamintim că săptămâna trecută leul moldovenesc s-a depreciat cu un leu față de dolar și cu un leu și 37 de bani față de euro. De ieri, moneda națională demonstrează semne de apreciere față de principalele valute de referință. Astăzi, leul s-a apreciat cu 9 bani față de dolar și cu tocmai 34 de bani față de euro. O întărire a monedei naționale este așteptată și pentru mâine, când aprecierea va constitui 9 bani față de dolari și 12 bani față de euro. Astfel, un dolar va putea fi cumpărat la un curs de 18,86 lei și un euro la 21,13 lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?