Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Palihovici, Guma și Ioniță au fost AUDIAȚI de Procuratura Generală, în dosarul BEM

10 iun. 2015,, 10:40   Societate
2480 0

Foto: noi.md

Mai multe persoane care au deținut sau dețin funcții de răspundere au fost audiate de Procuratura Generală în cadrul achetei extinse privind fraudele din sistemul bancar.

Ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat pentru Realitatea.md că în această săptămînă au fost audiați: Vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici, fostul deputat PD Valeriu Guma și fostul deputal PLDM și șef al Comisie parlamtare economie, buget și finanțe Veaceslav Ioniță.

”Au fost citați și s-au prezentat la audieri. Nu putem să oferim mai multe detalii privind informația prezentată de aceștia”, a menționat Vieru.

Aceasta a mai subliniat că urmează să fie audiate și alte persoane cu funcții de răspundere.

Realitatea.md amintește că la sfîrșitul anului trecut, Procuratura Generală a demarat investigaţii privind legalitatea acţiunilor fostei administraţii a Băncii de Economii și a Băncii Sociale. Investigațiile au început la sesizarea depusă de Banca Națională a Moldovei. Procurorii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, prevăzută de articolul 335 al Codului Penal.

La sfîrșitul lunii mai, ancheta a fost extinsă, iar Procurorul General, Corneliu Gurin, a anunțat că în cadrul urmării penale demarate de Procuratură privind cazul BEM vor fi cercetați factori de decizie din cadrul Guvernului, Parlamentului, Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei, dar și instituții precum Banca Națională a Moldovei, Comisia Națională a Pieței Financiare, Comitetul Național pentru Stabilitate Financiară, dar și Agenția Proprietății Publice.

De asemenea, potrivit lui Gurin, vor fi cercetați și reprezentanții statului în BEM, în diferite perioade de timp.

Astfel, a fost dispusă pornirea urmării penale privind privind faptele îndeplinirii sau neîndeplinirii corespunzătoare de către persoanele publice a obligațiilor de serviciu, care au cauzat daune în proporții mari autorităților publice și altor urmări grave.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?