X 
Jocurile Olimpice stiri: 121
Arşiţa stiri: 135
Transnistria stiri: 1410

Procurorii anticorupție, supuși verificării integrității: CSP trimite lista către Comisia Vetting

21 mai. 17:23   Societate
2324 0

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a aprobat astăzi demersul Comisiei de evaluare a procurorilor (Comisia Vetting) privind remiterea listei procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție care urmează să fie evaluați din punct de vedere al integrității financiare și etice.

Lista, primită de la Procuratura Generală, a fost deja expediată Comisiei Vetting.

„În adresa CSP a parvenit demersul președintelui Comisiei Vetting, cu solicitarea de a prezenta lista procurorilor din Procuratura Anticorupție, în contextul demarării procedurii de evaluare extraordinară a integrității financiare și etice. Procesul de evaluare a fost demarat în temeiul legii 252 din 2023,” a explicat Aliona Nesterov, membră a CSP.

Lista subiecților care urmează să fie evaluați include procurorii din Procuratura Anticorupție, inclusiv cei delegați în cadrul acesteia din 1 ianuarie 2017 pînă la intrarea în vigoare a legii, la 22 august 2023, pentru un termen mai mare de un an, precum și cei suspendați din funcție. CSP a solicitat informațiile necesare de la Procuratura Generală pentru a furniza lista completă a procurorilor care cad sub incidența acestei norme.

„Reiterez, este vorba despre procesul de evaluare a integrității etice și financiare. Prioritate, potrivit legii, au fost puse procuraturile specializate. Acum Comisia Vetting solicită lista procurorilor cărora le sînt opozabile prevederile Legii 252. Lista va fi parte integrantă a hotărîrii pronunțate astăzi și va fi remisă Comisiei Vetting, care ulterior urmează să inițieze procedura de notificare a procurorilor vizați,” a subliniat președintele CSP, Dumitru Obadă.


Conform legii, CSP este obligat să transmită lista solicitată în termen de cinci zile de la solicitarea Comisiei Vetting.

5
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?