X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Streleț despre posibilitatea resetării coaliției de guvernare

9 iun. 2015,, 11:04   Politică
2580 3

Streleț despre posibilitatea resetării coaliției de guvernare
Foto: noi.md

Vicepreședintele PLDM Valeriu Streleț susține că alianța de guvernare ar putea fi resetată după alegerile locale, în condițiile situației tensionate de pe scena politică. Streleț a precizat că revendicările înaintate de Chiril Gaburici urmează a fi examinate în cadrul PLDM, înainte de fi adoptată o decizie, informează NOI.md.

„Lucrurile au ajuns într-un punct cînd este evident că se vor face demersuri pentru această resetare, dar aceasta nu însemna că viitorul prim-ministru nu putea fi tot Chiril Gaburici. În condiţiile actuale, atunci cînd dînsul a formulat o asemenea solicitare ultimativă, problema capătă o dimensiune mai amplă, din motivul că dînsul a numit exact şi termenul, a numit exact şi condiţiile, ceea ce chiar ne pune în faţa unor procese destul de complexe pe care trebuie să le depăşim”, a spus Streleț în cadrul unui interviu acordat Europei Libere.

Liberal-democratul afirmă că unele constatări din demersul înaintat de premier sînt destul de relevante şi reflectă situaţia alarmantă din domeniul financiar-bancar. Cu toate acestea, susține Streleț, demisia întregii conduceri a Procuraturii Generale, a Băncii Naționale și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare nu este tocmai oportună în această perioadă.

„Noi vom discuta această situaţie la partid, avînd în vedere că sîntem contracronometru, dacă numărăm din 6 iunie pînă la 6 iulie, timpul zboară destul de repede, mai ales că avem în acest interval şi alegerile locale, şi turul doi de scrutin. Nu ştiu dacă Parlamentul, care urmează să adopte aceste decizii, va fi în cea mai deplină capacitate funcţională în aceste perioade electorale”, a spus deputatul PLDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?