X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Veste rea pentru cei corupți: înregistrarea autorizațiilor în construcții va fi anulată

4 iun. 2015,, 15:00   Societate
2290 0

Коррупционеры расстроятся: регистрацию разрешений на строительство отменят
Foto: ipn.md

Înregistrarea autorizaţiei de construcţie la Inspecţia de Stat în Construcţii (ISC) nu va mai fi necesară înainte de începerea executării lucrărilor. Această prevedere, ce se conţinea în Legea privind autorizarea executării lucrărilor în construcție, din 9 iulie 2010, va fi transpusă şi în Legea privind calitatea în construcții, din 2 februarie 1996, transmite IPN cu referire la o modificare, aprobată în acest sens de Guvern.

Modificarea este o inițiativă legislativă a unui grup de deputați, menită să eficientizeze activitatea autorităților publice locale, agenților economici și persoanelor fizice. În majoritatea cazurilor, precum subliniază autorii inițiativei legislative, ISC, din motive subiective, tergiversează înregistrarea autorizațiilor de construcție, ceea ce duce la creșterea gradului de corupție și neexecutarea în termen a lucrărilor preconizate.

Excluderea înregistrării autorizațiilor de construcție la ISC nu diminuează rolul Inspecției de Stat în Construcții în garantarea unei bune funcționări a sistemului calității în construcții. ISC urmează să intervină la etapele de construire şi dare în exploatare a construcțiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?