Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Consilier municipal: Socialiștii sînt implicați în escrocherii cu terenuri (VIDEO)

3 iun. 2015,, 12:31   Politică
2774 1
Consilier municipal: socialiștii sînt implicați în escrocherii cu terenuri
Foto : noi.md
Trei deputați socialiști ar fi primit în mod ilegal loturi de pămînt în comuna Stăuceni în anul 2011. Cel puțin asta susține consilierul comunist din cadrul CMC Victor Gurău, care afirmă că deputații Marina Radvan, Grigore Novac și Vladimir Odnostalco au făcut rost de terenurile respective prin falsificarea certificatelor de căsătorie. Declarațiile au fost făcute astăzi, în cadrul unui briefing, informează NOI.md.

„Unii deputați ai fracțiunii socialiștilor s-au pricopsit ilegal cu terenuri în comuna Stăuceni, în baza deciziei din 29 aprilie 2011, prin șantaj și corupție politică de a-l susține pe edilul Stăuceniului. Dosarele se află din 2011 în custodia organelor de anchetă și sînt pe rol în instanța de judecată. Aceste trei persoane, prin documente false depuse la consiliul local, au primi cîte patru ari de teren”, a precizat Gurău.

Totodată, consilierul a menționat că deține probe ce denotă că un alt deputat socialist, Ion Ceban, și-ar fi falsificat declarația de avere pe anul 2014. „Ion Ceban minte atunci cînd spune că nu deține niciun spațiu locativ. Domnia sa, împreună cu familia, locuiește într-un apartament de 230 de metri pătrați, construit și înregistrat pe un teren public. Sub aceste lozinci manipulatorii precum că «toți sînt răi, noi sîntem buni», conform declarației de avere depuse de Ciobanu, în 2012 se mai pricopsește cu un teren de 6 ari în Chișinău”, a spus Gurău.

Victor Gurău a anunțat că deține și alte probe care demonstrează implicarea PSRM în scheme frauduloase de obținere a terenurilor de pămînt și a spațiilor locative.

„Toată această pălăvrăgeală despre protecția cetățenilor nu este nimic altceva decît un paravan pentru a masca acțiunile ilegale, cu caracter corupt. Îmi pun întrebarea: nu cumva Dodon și socialiștii lui au fost spoilerii PL-ului? Deoarece văd că avantajele materiale pe care le-au obținut sînt destul de mari”, a adăugat Gurău.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?