X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Vasile Costiuc: Conducerea PPEM nu-şi respectă promisiunile

3 iun. 2015,, 11:15   Politică
4714 3
Лидер партии "Демократия дома": обещания Лянкэ менялись за ночь
Foto: ipn.md
Preşedintele Partidului Politic "Democraţia Acasă" (PPDA), Vasile Costiuc, a prezentat cauzele plecării sale din blocul electoral "Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă" (PPEM). Potrivit lui, toate deciziile sînt luate la nivelul anturajului fostului premier Iurie Leancă, iar cele adoptate pe bază de colegialitate nu sînt îndeplinite, informează agenţia "Infotag".

Costiuc a spus pentru portalul www.politik.md că promisiunile lui Leancă, "se schimbau peste noapte", de aceea liderul PPDA nu consideră raţional ca echipa sa să mai stea în blocul electoral PPEM.

"Deşi nu sîntem un partid cu ambiţii, rugămintea mea a fost ca grupul nostru de cîţiva zeci de tineri să candideze la funcţiile de primari sau consilieri. Şi am dorit să ni se încredinţeze un sector din municipiul Chişinău, unde să ne putem demonstra eficienţa. Atunci cînd nu s-au ţinut de cuvînt şi nu ni s-a permis să candidăm în mai multe localităţi din ţară, întrebarea mea firească era: ce căutăm noi aici? Domnul Leancă a încercat în mod diplomatic să aplaneze situaţia, dar pînă la comunicarea cu el, cercul ăsta de băieţi veniţi din Guvern şi alte instituţii au creat un sistem în jurul domnului Leancă, prin care nu poţi ajunge să vorbeşti cu el", a spus el.

Potrivit lui Costiuc, alţi participanţi ai blocului sînt trataţi cu aceeaşi atitudine.

"Nu mai vorbesc de domnul Hadârcă, a cărui poziţie este incertă şi e tratat ca un mobilier. Mai este şi domnul Godea, pe care cineva poate să nu-l respecte, să nu-l agreeze, dar omul ăsta are anumite competenţe şi pregătiri, poate scrie ceea ce trebuie de comunicat. Dar grupul cela a monopolizat totul. Este vorba de Ruslan Codreanu; Eugen Sturza; Victor Lutenco. Şi nu mă bag în alte detalii foarte murdare pentru un partid nou", a spus liderul "Democraţia Acasă".

Întrebat despre desemnarea lui Oazu Nantoi în calitate de candidat la funcţia de primar de Chişinău, Costiuc a spus că dumnealui a fost propus de Leancă, bazîndu-se pe unele sondaje interne.

"Nu prea am fost întrebaţi, dar eu mi-am spus părerea mea, a spus-o şi domnul Godea, care nu era în susţinerea acestui candidat. Exact la fel s-a întîmplat şi în cazul listei pentru funcţia de consilieri. Deşi ni s-a cerut cîte o listă de 7-8 nume pentru candidaţi, ei s-au întrunit într-o şedinţă aparte şi cei din grupul PPEM au decis. Eu înţeleg multe, dar nu trebuia să ne mintă", a menţionat el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?