Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Trump vrea să-şi pună nora la conducerea Partidului Republican

13 feb. 20:30   Externe
1586 0

Donald Trump l-a susţinut luni pe preşedintele Partidului Republican din Carolina de Nord, Michael Whatley, ca viitor preşedinte al Comitetului Naţional Republican (RNC), iar pe nora sa, Lara Trump, în calitate de copreşedinte.

Fostul președinte american încearcă să-şi consolideze controlul asupra organizaţiei, în timp ce se apropie de nominalizarea la alegerile prezidenţiale. Lara Trump, soţia lui Eric Trump - al treilea copil al lui Donald Trump -, este unul dintre cei mai activi susţinători ai socrului său. Ea este prezentă adesea la emisiunile de ştiri conservatoare şi a cochetat cu o candidatură pentru un loc în Senatul SUA în Carolina de Nord în 2022, transmite Digi24.

Trump a lucrat îndeaproape cu fiica sa, Ivanka, şi cu alţi membri ai familiei şi în timpul mandatului său la Casa Albă, cînd i-a numit consilieri. Donald Trump, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Republican şi a-l înfrunta pe preşedintele democrat Joe Biden în alegerile prezidenţiale din noiembrie, a declarat că are nevoie ca RNC să îşi desfăşoare activitatea „fără cusur” şi să fie „un bun partener” al campaniei sale pentru alegerile din 2024, potrivit Reuters, preluată de News.ro.

Mişcarea de a-l susţine pe Whatley urmează după săptămîni de relatări din presă care indicau că Trump a devenit frustrat de actuala preşedintă, Ronna McDaniel, din cauza strîngerii slabe de fonduri şi a performanţelor partidului la urnele de vot.

7
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?