X 
Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Timofti consideră că în autonomia găgăuză trebuie să fie o școală cu predare în limba găgăuză

29 mai. 2015,, 12:15   Politică
3046 3
Тимофти считает, что в автономии должна быть школа с обучением на гагаузском языке
Foto: gagauzmedia.md
Președintele Moldovei, Nicolae Timofti, a asistat astăzi la un careu solemn, la Liceul „Mihai Eminecu” din Comrat, cu ocazia încheierii anului de studii. Șeful statului i-a felicitat pe absolvenții cu ultimul sunet și le-a urat succese în toate începuturile. El a mai declarat că consideră că este necesar ca în autonomie să fie deschisă o școală cu predare în limba găgăuză.

„Este un liceu cu specificul său. Îmi place cînd fiecare om dorește să-și cunoască istoria, limba și cultura. Mă bucur că în aceste condiții, în acest liceu este studiată limba română. Am aflat că nu există nici o școală cu predare în limba găgăuză. Trebuie să revedem această poziție și să creăm condiții. De fapt, condiții sînt, principalul este să existe dorința”, a menționat Președintele în cadrul careului solemn, felicitînd toți elevii cu încheierea anului de studii.

El a menționat, de asemenea, meritele profesorilor și elevilor găgăuzi care reprezintă demn Moldova la olimpiadele internaționale.

GagauzMedia reamintește că tot astăzi șeful statului, Nicolae Timofti, va pune prima piatră la temelia grădiniței din satul Cișmichioi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?