X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Antreprenorii își vor spori competitivitatea în cadrul Programului „COSME”

12 mai. 2015,, 08:15   Economie
3158 0
Предприниматели повысят конкурентоспособность в Программе COSME
Foto: basarabia.md
Companiile din Republica Moldova sînt invitate să participe la diverse proiecte de sporire a competitivității în cadrul Programului „COSME” (Competitiveness of enterprises and SMEs), informează NOI.md.

Ministerul Economiei a informat autoritățile publice, asociațiile de business, organizațiile neguvernamentale, întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM) și alte entități eligibile despre posibilitatea participării la proiectele disponibile în cadrul Programului „COSME” privind creșterea competitivității ÎMM-urilor din domeniul turismului, sportului, patrimoniului natural și cultural, serviciilor creative pentru mărfurile de larg consum ș.a. Cererile de participare la proiectele Programului „COSME” pot fi depuse în iunie-iulie 2015.

În particular, proiectul privind susținerea creșterii competitive și durabile a întreprinderilor din sectorul turistic este deschis pentru aplicații pînă pe 30 iunie 2015, proiectul de promovare a destinaţiilor europene de excelenţă EDEN („European Destinations of Excellence – Promotion of EDEN destinations and awareness raising”) – pînă pe 25 iunie, proiectul privind stimularea competitivității industriilor culturale și creative pentru creștere și locuri de muncă – pînă pe 8 iunie, proiectul „Capacităţi de inovare bazate pe proiectare la ÎMM-urile europene” – pînă pe 18 iunie, proiectul „Studiu privind costuri de conformitate fiscală pentru ÎMM-uri” – pînă pe 15 iulie 2015. Informații suplimentare pot fi obținute la Ministerul Economiei.

Programul „COSME” își propune să creeze un mediu favorabil pentru lansarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici, să sprijinire accesul acestora la noi pieţe, să promoveze antreprenoriatul, să faciliteze accesul la finanțare etc. Participarea Moldovei la programele Uniunii Europene din domeniul respectiv va facilita punerea în aplicare a Acordului de asociere, preluarea bunelor practici şi stabilirea unor contacte de lucru între experţii moldoveni și cei din UE.

„COSME” este un program al UE cu un buget de 2,3 miliarde de euro. Programul se realizează în perioada 2014-2020 și oferă posibilitatea de a avea acces și la alte fonduri, în mărime de 25 de miliarde de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?