Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Partidul „Casa Noastră – Moldova” a fost redenumit în „Blocul Roşu”

11 mai. 2015,, 16:45   Politică
6621 9
Партия "Наш дом - Молдова" - теперь "Красный блок"
Foto: infotag.md
Partidul „Casa Noastră-Moldova”, condus de fostul deputat comunist Grigore Petrenco, a fost redenumit în „Blocul Roşu”. Asemenea decizie a fost luată la congresul extraordinar al formaţiunii, de la sfîrşitul săptămînii trecute. Pe lângă modificarea denumirii, a fost adoptat programul, bazat pe programul Partidului Comuniştilor din 2008, notează agenţia "Infotag" cu referire la Serviciul de presă al partidului.

În cadrul congresului au fost prezentate principalele direcţii de activitate a partidului - "lupta cu regimul oligarhic, cu orice manifestare a xenofobiei şi neofascismului, precum şi desfăşurarea acţiunilor de protest împotriva regimului Plahotniuc-Filat-Voronin".

În opinia delegaţilor "Blocul Roşu" trebuie să devină o platformă care îi va uni pe toţi comuniştii adevăraţi şi reprezentanţii mişcărilor de stînga în jurul scopurilor şi ţelurilor comune.

Grigore Petrenco a menţionat că "în Moldova se conturează un nou partid de stînga, de opoziţie, care se bazează pe filosofia marxistă".

Congresul a decis să depună o cerere de aderare a partidului la Uniunea Partidelor Comuniste, precum şi de a deveni membru al Partidului Europenilor de Stînga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?