X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Marcajul trecerilor de pietoni va fi din plastic rece (VIDEO)

4 mai. 2015,, 18:15   Societate
5971 4

Marcajul trecerilor de pietoni va fi din plastic rece
Foto: noi.md

Anul acesta, pentru marcarea trecerilor pietonale vor fi alocați cu 20-30% mai mulți bani decît anul precedent. Acest anunț a fost făcut astăzi de către primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei, notează NOI.md.

„Din păcate, vopseaua nu poate ține mai mult decît jumătate de an și, din această cauză se muncește de mai multe ori pe un loc, ceea ce nu este bine. Astfel, anul acesta se va trece la marcajul pe bază de plastic rece”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Edilul a specificat că este vorba despre trecerile de pietoni, care se află pe străzile principale și care vor fi marcate cu ajutorul materialului din plastic rece. „Deja în jur de 20 de treceri pietonale au fost amenajate, iar în continuare vor mai fi amenajate atîtea cît ne va arăta situația la fața locului. Cred că vorbim despre minimum o sută de treceri, care vor fi securizate în acest sens în perioada următoare”, a adăugat primarul general.

Precizăm că prețul marcajului de plastic este de 3-4 ori mai mare decît al celui de vopsea obișnuită. Pe lîngă aceasta, durata de exploatare a marcajului de plastic este de cinci ori mai mare – de 3 ani și mai mult, acesta fiind suficient de vizibil și iarna, și vara.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?