X 
Cazul Șor stiri: 594

Lucrările de reparaţie a străzii Alexandru cel Bun din capitală sînt pe final

5 sep. 18:15   Capitala
2187 0

Astăzi, au început lucrările de aplicare a marcajului rutier pe tronsonul cuprins între străzile Serghei Lazo – Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni din capitală.

Marcajul aplicat este din vopsea bicomponentă, care asigură o durată de exploatare mai îndelungată, notează Noi.md.

Peste două zile, asemenea lucrări vor fi inițiate și pe strada Tighina, începînd de la str. Avram Iancu spre bd. Ștefan cel Mare și Sfînt. Între timp, continuă lucrările de reabilitare a drumului și trotuarelor în partea de sus a străzii Tighina, pe segmentul str. București – str. Alexei Mateevici.

Pe str. 31 August, urmează să fie efectuate lucrări la partea de drum pe tronsonul str. Vasile Alecsandri – str. Armenească, iar pe segmentul cuprins între str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni și str. Alexandr Pușkin, zona acoperită de caldarîm, se desfășoară acțiuni de demolare a învelișului asfaltic, sub supravegherea arheologului, pentru a identifica suprafețele totale acoperite de pavaj vechi și pentru a elabora harta geodezică cu poziționarea acestuia.

După aceste lucrări, se va decide asupra modalității de intervenție și soluțiile de punere în valoare a monumentului istoric de importanță națională.

Lucrările de reparație capitală a celor trei străzi au început în primăvara anului trecut și, conform contractelor de execuție, urmează a fi finalizate la sfîrșitul anului curent.

3
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?