Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Rebelii din Donețk: Mercenarii americani ocupă teritorii în Donbas

23 apr. 2015,, 15:45   Război în Ucraina
22752

Foto: infobiz.md

În Donbas au fost observați mercenari străini, a anunțat purtătorul de cuvînt al ministerului apărării autoproclamatei republici Donețk, Eduard Basurin.

Potrivit lui, străinii înarmați se află în oraș Volnovaha, transmite ntv.ru cu referire la "Interfax". Rebelii i-au identificat ca soldați ai companiei private militare americane Blackwater.

Potrivit lui Basurin, aceasta constituie o încălcare a punctului 10 a Acordului de la Minsk, care prevede retragerea din regiune a tuturor, fără excepție, grupurilor armate străine.

In zona Volnovaha se află 70 de mercenari străini - " împărțiți în grupuri, care, de obicei, ocupă teritorii", a declarat reprezentantul rebelilor.

În ajun în Ucraina au sosit 300 de militari americani. Ei vor participa în regiunea Lvov, împreună cu armata ucraineană la exerciții militare. Atașatul militar american a vizitat zona operațiunilor militare în estul Ucrainei și s-a familiarizat cu situația de pe linia de demarcație.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав