X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

CUC funcționează în gol

17 apr. 2015,, 17:45   Politică
4463 3

ОКК работает на холостом ходу
Foto: novostipmr.com

Delegațiile părților în Comisia Unificată de Control (CUC), care s-au întrunit la ordinara întrevedere la Bender joi, 16 aprilie, au reușit doar să amîne discuțiile pentru săptămîna viitoare. Partea transnistreană continuă să ignore chestiunea privind libera circulație în Zona de Securitate, consideră reprezentanții Moldovei. Ședința Comisiei, care urma să aibă loc la 26 iunie a anului trecut și a fost deschisă doar la 29 ianuarie a anului curent, continuă, relatează NOI.md.

„Delegaţia transnistreană în mod repetat a demonstrat lipsa dorinţei de a primi o decizie care ar asigura libera circulaţie în Zona de Securitate, blocînd lucrările Comisiei. Prin această tactică distructivă cu folosirea diverselor tertipuri şi "scheme", se încearcă schimbarea tematicii discuţiilor şi sustragerea atenţiei de la încălcările şi abuzurile sistematice admise de structurile de forţă transnistrene, care creează impedimente în calea liberei circulaţii prin Zona de Securitate”, se menționează în comunicatul de presă plasat pe pagina oficială a Guvernului RM.

În lipsa unei poziții constructive a părții transnistrene, unicul lucru pe care a reușit să-l realizeze copreședintele CUC din partea Federației Ruse Evgheni Veresciaghin, este să amîne iarăși discuțiile pentru o săptămînă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?