X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cine este politicianul considerat vinovat de situația de la BEM, conform BOP

16 apr. 2015,, 13:25   Societate
3961 3

Foto: noi.md

72 la sută dintre cetățeni consideră că problemele de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank au fost generate de jocurile murdare de la guvernare. Cel puțin asta arată datele Barometrului Opiniei Publice realizat în lunile martie-aprilie curent de CBS AXA, informează NOI.md.

Fiind îndemnați să-și expună opinia vizavi de problemele din sectorul financiar-bancar, majoritatea respondenților s-au arătat convinși că de vină sînt anumiți actori de la guvernare. Alți 13 la sută dintre intervievați și-au exprimat dezacordul cu această afirmație, iar 15 la sută nu s-au putut pronunța în această privință.

La întrebarea deschisă „Cine se face vinovat de situația de la cele trei bănci?”, 43 la sută dintre respondenți l-au nominalizat pe liderul PLDM, Vlad Filat, alți 36 la sută – pe prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, 9 la sută – pe omul de afaceri Ilan Șor, cîte 7 la sută – pe guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, Marian Lupu și Vladimir Voronin. Printre cei enumerați de respondenți, ca fiind vinovați de situația din sistemul financiar-bancar, mai figurează Parlamentul, conducerea BNM, Guvernul, Mihai Ghimpu, Igor Dodon, Iurie Leancă, Nicolae Timofti.


Sondajul BOP a fost realizat de compania CBS AXA în perioada 28 martie – 7 aprilie curent, pe un eşantion de 1104 persoane din 85 de localităţi ale țării. Marja de eroare a sondajului este de ±3%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?